06/70/400-28-81 szakkepzo@sarvarieger.hu
Szakács
Szakképzés azonosító száma: 4 1013 23 05
Ágazat száma, megnevezése: 23. Turizmus-vendéglátás
Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
Iskolarendszerű képzési idő: 3 év
Iskolarendszerű képzési idő felnőttképzésben: 8 hónap
Egészségügyi alkalmassági vizsga: Szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: Szükséges
Képzés munkarendje: Nappali
Képzés munkarendje felnőttképzésben: Esti
Képzési forma: Szakképző iskola
Képzés leírása: A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként. Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.