06/70/400-28-81 szakkepzo@sarvarieger.hu
Szakács szaktechnikus
Szakképzés azonosító száma: 5 1013 23 02
Ágazat száma, megnevezése: 23. Turizmus-vendéglátás
Megszerezhető képesítés: Érettségi és technikusi szintű szakképzettség.
Iskolarendszerű képzési idő: 5 év
Iskolarendszerű képzési idő felnőttképzésben: jelenleg nem indult
Egészségügyi alkalmassági vizsga: szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
Képzés munkarendje: nappal
Képzés munkarendje felnőttképzésben: jelenleg nem indult
Képzési forma: technikum
Képzés leírása: A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős szakember, magas szaktudással. Közép- és felsővezetői feladatokat lát el olyan munkakörökben is, mint például a főszakácshelyettes, főszakács, generál főszakács, élelmezésvezető helyettes, élelmezésvezető. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítése mellett kulináris élményt is nyújt. A szakács szaktechnikus a különböző rendezvények fő koordinátora a catering tekintetében. Szaktudásával segíti, irányítja a zökkenőmentes és a vendégek megelégedésére végzett munkát. A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, a szakma jó perspektívát és változatos feladatokat kínál. Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására.