Galéria
2023/2024-es tanév eseményei
„Budapest 150” Dobos gasztronómiai verseny
- 2023. december 18.
„Budapest 150” Dobos gasztronómiai verseny
A Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata is részt vett a 11. Dobos gasztronómiai versenyen, amit Budapest 150 éves évfordulója tiszteletére rendeztek. A verseny vendégeit Juhász Zoltán a BGSZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola Igazgatója köszöntötte, majd külön díjat adott át a volt Igazgató asszonynak, Horti Andrásnénak, aki az intézményt több mint 20 éven át vezette. A rendezvényen megjelent Milibákné Veres Erika a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Főigazgatója és Lepresné Mélypataki Tünde a Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium mb. Igazgatója is.
Diákjaink a nívós mezőnyben nagyszerűen helytálltak. Kiváló prezentáció után a szakácsok, cukrászok, és a pincérek is kitettek magukért. A szakácsoknak hét adagban levest és főételt kellett elkészíteni előre meghatározott alapanyagok felhasználásával. Külön feladat volt a tészta gyúrása, mely a levesbetétet adta. Cukrászoknak dísztortát kellett készíteni és feldíszíteni, kapcsolódva a „Budapest 150" tematikához, "Mignon új köntösben"stílusban.
A pincér tanulóink feladata is összetett volt, menükártya és prezentáció készítése a megjelölt témában.
Természetesen a fő feladat a hideg előétel, kaviár és pezsgő, majd leves, főétel és desszert felszolgálása svájci módban volt.
Gratulálok a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak.
Juhász Ferenc Gyula
HVSZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Szakmai igazgató-helyettes
A verseny információi:
Versenyzőink:
Gömöri Dorka, Katona Krisztina pincér tanulók
Ürmös Ramóna, Bozsik Angelika cukrász tanulók
Nemes András Dominik, Suha Éva szakács tanulók
Felkészítő oktatók:
Hanuszik László, Károly Albert, Németh Zoltán
Cukrász zsűri: Erdős Hanna, Füredi Krisztián, Nagy László
Szakács zsűri: Bede Róbert, Dalnoki Bence, Pesti István
Pincér zsűri: Andó Bea, Kőrössy Zoltán, Reviczky Karion
A zsűri elnöke: Saly Noémi
Résztvevő intézmények:
Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola
Budapesti Komplex SZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum
BGSZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola
Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
BGSZC Giorgio Perlasca Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
A Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata is részt vett a 11. Dobos gasztronómiai versenyen, amit Budapest 150 éves évfordulója tiszteletére rendeztek. A verseny vendégeit Juhász Zoltán a BGSZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola Igazgatója köszöntötte, majd külön díjat adott át a volt Igazgató asszonynak, Horti Andrásnénak, aki az intézményt több mint 20 éven át vezette. A rendezvényen megjelent Milibákné Veres Erika a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Főigazgatója és Lepresné Mélypataki Tünde a Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium mb. Igazgatója is.
Diákjaink a nívós mezőnyben nagyszerűen helytálltak. Kiváló prezentáció után a szakácsok, cukrászok, és a pincérek is kitettek magukért. A szakácsoknak hét adagban levest és főételt kellett elkészíteni előre meghatározott alapanyagok felhasználásával. Külön feladat volt a tészta gyúrása, mely a levesbetétet adta. Cukrászoknak dísztortát kellett készíteni és feldíszíteni, kapcsolódva a „Budapest 150" tematikához, "Mignon új köntösben"stílusban.
A pincér tanulóink feladata is összetett volt, menükártya és prezentáció készítése a megjelölt témában.
Természetesen a fő feladat a hideg előétel, kaviár és pezsgő, majd leves, főétel és desszert felszolgálása svájci módban volt.
Gratulálok a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak.
Juhász Ferenc Gyula
HVSZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Szakmai igazgató-helyettes
A verseny információi:
Versenyzőink:
Gömöri Dorka, Katona Krisztina pincér tanulók
Ürmös Ramóna, Bozsik Angelika cukrász tanulók
Nemes András Dominik, Suha Éva szakács tanulók
Felkészítő oktatók:
Hanuszik László, Károly Albert, Németh Zoltán
Cukrász zsűri: Erdős Hanna, Füredi Krisztián, Nagy László
Szakács zsűri: Bede Róbert, Dalnoki Bence, Pesti István
Pincér zsűri: Andó Bea, Kőrössy Zoltán, Reviczky Karion
A zsűri elnöke: Saly Noémi
Résztvevő intézmények:
Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola
Budapesti Komplex SZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum
BGSZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola
Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
BGSZC Giorgio Perlasca Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola