Édességkészítő
Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Az édességkészítő a fogyasztó legkedvesebb élelmiszereit, az édességeket és a sós aprósüteményeket készíti. Neki köszönhetően élvezhetjük a csokoládék, a teasütemények, a kekszfélék, a drazsék, a bonbonok nyújtotta kellemes élményeket, és még sok-sok más termékük teszi élvezetesebbé mindennapjainkat. Az édességkészítő képes arra, hogy kézműves és ipari körülmények között is megfelelő édességeket készítsen.
Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti az édességeket, szeretne igényes munkát kiadni a kezéből, aki elkötelezettséget érez a nemes nyersanyagokból készült termékek iránt.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kézügyesség, ízérzékelés, együttműködés, elkötelezettség, megismerés.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- technológiai, illetve termelési számításokat végez;
- átveszi és előkészíti a gyártáshoz szükséges anyagokat;
- a munka megkezdése előtt ellenőrzi a gépeket, berendezéseket, eszközöket;
- kezeli a gépeket, berendezéseket;
- édesipari félkész és késztermékeket készít;
- a készterméket átadja a hűtő- vagy tároló raktárnak, illetve elvégzi a raktározást;
- a hatályos szabályozások szerint kezeli a képződő hulladékot;
- alapanyagot, készterméket vizsgál, illetve ellenőriz;
- gyártásközi vizsgálatokat végez.
ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
Jelentkezzen munka mellett is ingyenesen elvégezhető esti képzésünkre, mely időtartama 8 hónap.
A szakképzésbe történő belépés feltételei:
Iskolai előképzettség:
Alapfokú iskolai végzettség
Alkalmassági követelmények:
Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat a szakirányú oktatás megkezdése előtt: nem szükséges