06/70/400-28-81 szakkepzo@sarvarieger.hu

LEZÁRULT PROJEKTEK

Projektjeink Magyarország Kormánya támogatásával, az Európai Unió Kohéziós Alapja finanszírozásában valósutak meg! 

2018-01-HU01-KA102-047428 Projekt bemutatása

Erasmus + Mobilitási pályázat 2018

„Szakmai tapasztalatszerzés Spanyolországban”

A projekt száma: 2018-1-HU01-KA102-047428

2018. novemberében az Erasmus+ mobilitási pályázat keretén belül 12 tanulónk, közülük 6 tanuló eladó, 4 tanuló cukrász és 2 tanuló szőlész-borász, három hetes szakmai gyakorlaton vett részt Barcelonában. A szakmai gyakorlatot üzletekben és cukrászatokban végezték.

A diákok jól helyt álltak a külföldi munkahelyeken, megtanultak alkalmazkodni a helyi körülményekhez, kommunikálni a vezetőkkel és a többi dolgozóval, és gazdagodott szakmai tapasztalatuk is.

A gyerekek nagyon jól érezték magukat, mind a munkahelyeken, mind egymás társaságában. Szabadidejükben szervezett közös programok keretén belül megismerkedhettek Barcelona nevezetességeivel, és önálló időtöltésre is volt lehetőség.

A diákok felügyeletéről végig kísérőtanár gondoskodott.

Az Európai Unió által támogatott mobilitási pályázatok nagyon népszerűek tanulóink körében, nő az önbizalmuk, amikor megtapasztalják, hogy képesek helyt állni nemzetközi környezetben is.

A 2016-1-HU01-KA102-022838 számú „At Home in Europe” projekt bemutatása

A pályázat célja:

Az Európai Fejlesztési Tervhez illeszkedve közvetítő partnereinkkel (Dr Edda Henze és Länsirannikon Koulutus Oy WinNova) úgy határoztunk, hogy tanulóink számára mobilitási projekteket valósítunk meg.

Célunk, hogy iskolánkból munkájukat szerető, Európa-szerte használható szakmai kompetenciákkal bíró szakemberek kerüljenek a munkaerőpiacra.

A projekt kedvezményezett tanulói, mint leendő szakemberek ehhez jó példákat látnak Németországban és Finnországban.

A külföldi gyakorlaton való részvétel hozzásegíti a tanulókat a szakmai és nyelvi készségek és kompetenciák elsajátításához, a már meglévő elméleti tudás gyakorlatban való alkalmazásához.

A tanulók a külföldi gyakorlati munkahelyeken megismerkednek a korszerű gépek használatával, a modern technológiákkal, gördülékeny munkaszervezéssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel, a HACCP rendszer napi alkalmazásával.

Célcsoportok: az iskola szakképzésében résztvevő 11-14. évfolyamos tanulók

Időtartama: 2016.06.01-2018.05.30.

A pályázatban támogatott tanulók száma: 66 fő

A szakmai gyakorlatok helyszíne, célcsoportja és időtartama:

– Dél-Németország: vendéglátás 13 hét
– Észak-Németország: kereskedelem, élelmiszeripar, mezőgazdaság 8 hét
– Finnország: vendéglátás 5 hét

Kérdésed van? Írj nekünk!

15 + 10 =