Galéria
„Dobos 100” gasztronómiai szakmai verseny eredményhirdetése
- 2025. február 10.
2025.02.07-én pénteken került sor Budapesten a BGSzC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola által szervezett, a Dobos C. József halálának 100. évfordulója előtt tisztelgő „Dobos 100” gasztronómiai szakmai versenyre, amelyen iskolánk versenycsapata is részt vett.
A rangos szakmai versenyre a nyolc hazai legjobb vendéglátó technikumot hívták meg, ahol a csapatok felkészültségét mérték össze. A versenyszámok elsősorban az élőmunka területén való jártasságot és felkészültséget bírálták. A vendégtéri szaktechnikusok elkészítettek egy díszasztalt “Dobos 100” témában, a régióra jellemző delikát-csemege kiállítással, majd élőmunka keretében két fogást szolgáltak fel svájci szervizben négy vendég részére, kevert italt készítettek, tányérdesszertet állítottak össze a vendég asztalánál. A szakácsok a megadott nyersanyaglista alapján megálmodott menüsorhoz a levest és a főételt készítették el. A desszerthez a cukrászok készítették el a monodesszert-kínálatot, valamint a bemutató asztalra került dísztortát is.
Cukrász versenyzőink Bozsik Tilda Regina és Járó Odett Emma a 3/11. H osztály cukrász tanulói, felkészítő oktatójuk Hanuszik László Zsolt volt. Ezúttal is köszönjük a Marján Cukrászda felkészítésben való közreműködését!
Pincéreink Tóth Bernadett és Birkás Antal a 11.C osztály vendégtéri szaktechnikus tanulói, felkészítőjük Gál Miklós oktató volt. Köszönjük a Gál Tibor pincészet támogatását a felkészülésben!
Szakács versenyzőink Cseh Dávid Máté és Sárai István 12. A osztályos szakács szaktechnikus tanulók, felkészítőjük Károly Albert János oktató volt.
A szakmai zsűri értékelése alapján a tanulók jó eredményt értek el minden szakmában, amit a díjátadó ünnepségen, névre szóló oklevéllel és emlékéremmel jutalmaztak.
A legjobb húsétel kategóriában különdíjjal jutalmazta a zsűri a szakácsaink által elkészített ételt.
A versenyre megálmodott és a helyszínen elkészített menüsor a következő volt:
Menüsor:
Amuse-bouche (Sajtos kosárka, Tekert lazacos kanapé, Libamájas kalács)
Birsalmás batátakrémleves kápiapaprika- olajjal és almacsipsszel
Kelkáposztával és malachússal töltött kacsamellrolád bulgurral, csicsókapürével és szegfűgombamártással hozzá Gál Tibor Cabernet Sauvignon 2017
„Téli ízkavalkád” tányérdesszert
Cukrászok vereny munkái:
Pisztáciás kosár gyömbéres céklalekvárral, túrós céklahabbal
Kakaós-mézes lapok narancsos-bazsalikomos sülttökkrémmel, forraltborhabbal
Dísztorta