Hírek
2024. ápr. 6.
- 2023/2024-es tanév eseményei
2024 Pelikán Kupa
Versenyzőink legújabb sikere a XVII. Pelikán Kupán 2024.04.06-án szombaton XVII. alkalommal került megrendezésre a Pelikán Kupa Gasztronómiai Bemutató és Verseny Szolnokon a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.
Az idei évben a szakács, cukrász, pincér szakmák mellet a pék szakmában is meghirdetésre került a verseny tanulók és felnőttek számára egyaránt. A gasztronómiai eseményre több, mint 140 nevezés érkezett, ebből legtöbb a cukrász szakmában, de a pincérek is több, mint 40 díszasztallal neveztek. A rangos eseményen évek óta részt vesznek iskolánk diákjai, akik az idei évben is neveztek cukrász, szakács és pincér tanuló kategóriákban.
Bozsik Tilda és Németh Tímea 2/10. H osztályos cukrász tanulók egy fajta hagyományőrző, valamint kétféle minidesszerttel és egy alkalmi dísztortával neveztek, munkájukat oklevéllel értékelték.
A szakács tanulók csapatában Kovács Lívia és Kapocsi Dávid 11. A
Szakács szaktechnikus tanulók négy különböző fingerfood, és egy négyfogásos napi menü munkájukkal vettek részt, oklevéllel értékelték részvételüket.
Pincér kategóriában Katona Krisztina 12. A Vendégtéri szaktechnikus tanuló egyénileg indult. Pincér versenyzők sikeresen védte meg a tavalyi évben is megszerzett értékelését, ugyanis alkalmi díszasztalát, valamint élőmunkaként a sörcsapolást arany érem díjazással teljesítette ebben az évben is!
Tanulóink felkészítő oktatói voltak: Hanuszik László Zsolt,
Fejes Zsolt és Németh Zoltán.
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!
Kívánunk további sikereket szakmai munkájukhoz, versenyszerepléseikhez!
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
NYÍLT NAP
Sok szeretettel várunk minden Kedves Szülőt és diákot iskolánk nyílt napjain! Találkozzunk! 2024. november 15-én és december 4-én!
2024. nov. 15.
12.C osztálykirándulás beszámoló
Csapatépítő nap a 12.C osztályban A nyári szünet és a szeptemberi szakmai gyakorlatot után új iskolában kezdtük a tanévet, új osztályfőnökkel és néhány új oktatóval. Az első iskolai héten megismerkedtünk a Sárvári épületével, oktatókkal, órarenddel, itteni szabályokkal. A csütörtöki osztályfőnöki órán arról beszélgettünk: ki volt Sárvári Kálmán, milyen hírességek kötődnek még az egri gasztronómiához, melyek a város ikonikus vendéglátó helyei, jellegzetes ételei, süteményei, borai, azaz felkészültünk a másnapi kirándulásra. Pénteken elmentünk kicsit egymással és a város vendéglátós emlékeivel, adottságaival ismerkedni. Az Érsekkert sarkán találkoztunk és egy városnéző "kisvonattal" körbejártuk a belvárost. A végállomás a Szépasszony-völgy volt.
2024. okt. 25.