SZC logo

Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

OM kód: 203035/005 | 3300 Eger, Pozsonyi u. 4-6.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokJunior Főzőkonyha és Étterem, Omnia kávézóKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2025. febr. 9.


  • 2024/2025-ös tanév eseményei

„Dobos 100” gasztronómiai szakmai verseny eredményhirdetése

2025.02.07-én pénteken került sor Budapesten a BGSzC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola által szervezett, a Dobos C. József halálának 100. évfordulója előtt tisztelgő „Dobos 100” gasztronómiai szakmai versenyre, amelyen iskolánk versenycsapata is részt vett.

„Dobos 100” gasztronómiai szakmai verseny eredményhirdetése

 

A rangos szakmai versenyre a nyolc hazai legjobb vendéglátó technikumot hívták meg, ahol a  csapatok felkészültségét mérték össze. A versenyszámok elsősorban az élőmunka területén való jártasságot és felkészültséget bírálták. A vendégtéri szaktechnikusok elkészítettek egy díszasztalt “Dobos 100” témában, a régióra jellemző delikát-csemege kiállítással, majd élőmunka keretében két fogást szolgáltak fel svájci szervizben négy vendég részére, kevert italt készítettek, tányérdesszertet állítottak össze a vendég asztalánál. A szakácsok a megadott nyersanyaglista alapján megálmodott menüsorhoz a levest és a főételt készítették el.  A desszerthez a cukrászok készítették el a monodesszert-kínálatot, valamint a bemutató asztalra került dísztortát is.

Cukrász versenyzőink Bozsik Tilda Regina és Járó Odett Emma a 3/11. H osztály cukrász tanulói, felkészítő oktatójuk Hanuszik László Zsolt volt. Ezúttal is köszönjük a Marján Cukrászda felkészítésben való közreműködését!

Pincéreink Tóth Bernadett és Birkás Antal a 11.C osztály vendégtéri szaktechnikus tanulói, felkészítőjük Gál Miklós oktató volt. Köszönjük a Gál Tibor pincészet támogatását a felkészülésben!

Szakács versenyzőink Cseh Dávid Máté és Sárai István 12. A osztályos szakács szaktechnikus tanulók, felkészítőjük Károly Albert János oktató volt.

 

A szakmai zsűri értékelése alapján a tanulók jó eredményt értek el minden szakmában, amit a díjátadó ünnepségen, névre szóló oklevéllel és emlékéremmel jutalmaztak.

A legjobb húsétel kategóriában különdíjjal jutalmazta a zsűri a szakácsaink által elkészített ételt.

A versenyre megálmodott és a helyszínen elkészített menüsor a következő volt:

Menüsor:

Amuse-bouche (Sajtos kosárka, Tekert lazacos kanapé, Libamájas kalács)

Birsalmás batátakrémleves kápiapaprika- olajjal és almacsipsszel

Kelkáposztával és malachússal töltött kacsamellrolád bulgurral, csicsókapürével és szegfűgombamártással hozzá Gál Tibor Cabernet Sauvignon 2017

„Téli ízkavalkád” tányérdesszert

Cukrászok vereny munkái:

Pisztáciás kosár gyömbéres céklalekvárral, túrós céklahabbal

Kakaós-mézes lapok narancsos-bazsalikomos sülttökkrémmel, forraltborhabbal

Dísztorta

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Karitatív tevékenység gyermekruha gyűjtés

Karitatív tevékenység gyermekruha gyűjtés

2025. okt. 19.


Világszínvonalon a magyar szakképzés

Világszínvonalon a magyar szakképzés

Újabb nemzetközi sikert könyvelhetünk el a magyar szakképzésben: a Kazahsztánban, Aktau városában megrendezett TurkicSkills versenyen – ahol a türk nyelvű országok fiatal szakemberei mérhették össze tudásukat – Magyarország meghívott vendégként vett részt, és mindhárom versenyszámban amelyben indult, aranyérmet szerzett!

2025. okt. 16.


Világszínvonalon a magyar szakképzés

Világszínvonalon a magyar szakképzés

Világszínvonalon a magyar szakképzés – három aranyérem a TurkicSkills versenyről! 🏆🇭🇺

2025. okt. 16.



Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium


Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3300 Eger, Pozsonyi u. 4-6.

Telefon: (+36) 20-858-3660

E-mail: szakkepzo@sarvarieger.hu

OM azonosító: 203035/005

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2024/000305


2025Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium