Hírek
2025. febr. 9.
- 2024/2025-ös tanév eseményei
„Dobos 100” gasztronómiai szakmai verseny eredményhirdetése
2025.02.07-én pénteken került sor Budapesten a BGSzC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola által szervezett, a Dobos C. József halálának 100. évfordulója előtt tisztelgő „Dobos 100” gasztronómiai szakmai versenyre, amelyen iskolánk versenycsapata is részt vett.
A rangos szakmai versenyre a nyolc hazai legjobb vendéglátó technikumot hívták meg, ahol a csapatok felkészültségét mérték össze. A versenyszámok elsősorban az élőmunka területén való jártasságot és felkészültséget bírálták. A vendégtéri szaktechnikusok elkészítettek egy díszasztalt “Dobos 100” témában, a régióra jellemző delikát-csemege kiállítással, majd élőmunka keretében két fogást szolgáltak fel svájci szervizben négy vendég részére, kevert italt készítettek, tányérdesszertet állítottak össze a vendég asztalánál. A szakácsok a megadott nyersanyaglista alapján megálmodott menüsorhoz a levest és a főételt készítették el. A desszerthez a cukrászok készítették el a monodesszert-kínálatot, valamint a bemutató asztalra került dísztortát is.
Cukrász versenyzőink Bozsik Tilda Regina és Járó Odett Emma a 3/11. H osztály cukrász tanulói, felkészítő oktatójuk Hanuszik László Zsolt volt. Ezúttal is köszönjük a Marján Cukrászda felkészítésben való közreműködését!
Pincéreink Tóth Bernadett és Birkás Antal a 11.C osztály vendégtéri szaktechnikus tanulói, felkészítőjük Gál Miklós oktató volt. Köszönjük a Gál Tibor pincészet támogatását a felkészülésben!
Szakács versenyzőink Cseh Dávid Máté és Sárai István 12. A osztályos szakács szaktechnikus tanulók, felkészítőjük Károly Albert János oktató volt.
A szakmai zsűri értékelése alapján a tanulók jó eredményt értek el minden szakmában, amit a díjátadó ünnepségen, névre szóló oklevéllel és emlékéremmel jutalmaztak.
A legjobb húsétel kategóriában különdíjjal jutalmazta a zsűri a szakácsaink által elkészített ételt.
A versenyre megálmodott és a helyszínen elkészített menüsor a következő volt:
Menüsor:
Amuse-bouche (Sajtos kosárka, Tekert lazacos kanapé, Libamájas kalács)
Birsalmás batátakrémleves kápiapaprika- olajjal és almacsipsszel
Kelkáposztával és malachússal töltött kacsamellrolád bulgurral, csicsókapürével és szegfűgombamártással hozzá Gál Tibor Cabernet Sauvignon 2017
„Téli ízkavalkád” tányérdesszert
Cukrászok vereny munkái:
Pisztáciás kosár gyömbéres céklalekvárral, túrós céklahabbal
Kakaós-mézes lapok narancsos-bazsalikomos sülttökkrémmel, forraltborhabbal
Dísztorta
KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Országos haditorna verseny 2025
2025. november 05-én Gyöngyösön rendezték meg az Országos Haditorna Verseny Heves vármegyei döntőjét, ahol iskolánk csapata is részt vett. Iskolánkat Kürti Mária 9.D, Ördög Dávid 9.B, Telek Noel 9.B és Beri Levente 11.D osztályos tanulók képviselték.
2025. nov. 5.


