SZC logo

Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

OM kód: 203035/005 | 3300 Eger, Pozsonyi u. 4-6.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokJunior Főzőkonyha és Étterem, Omnia kávézóKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2025. febr. 9.


  • 2024/2025-ös tanév eseményei

„Dobos 100” gasztronómiai szakmai verseny eredményhirdetése

2025.02.07-én pénteken került sor Budapesten a BGSzC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola által szervezett, a Dobos C. József halálának 100. évfordulója előtt tisztelgő „Dobos 100” gasztronómiai szakmai versenyre, amelyen iskolánk versenycsapata is részt vett.

„Dobos 100” gasztronómiai szakmai verseny eredményhirdetése

 

A rangos szakmai versenyre a nyolc hazai legjobb vendéglátó technikumot hívták meg, ahol a  csapatok felkészültségét mérték össze. A versenyszámok elsősorban az élőmunka területén való jártasságot és felkészültséget bírálták. A vendégtéri szaktechnikusok elkészítettek egy díszasztalt “Dobos 100” témában, a régióra jellemző delikát-csemege kiállítással, majd élőmunka keretében két fogást szolgáltak fel svájci szervizben négy vendég részére, kevert italt készítettek, tányérdesszertet állítottak össze a vendég asztalánál. A szakácsok a megadott nyersanyaglista alapján megálmodott menüsorhoz a levest és a főételt készítették el.  A desszerthez a cukrászok készítették el a monodesszert-kínálatot, valamint a bemutató asztalra került dísztortát is.

Cukrász versenyzőink Bozsik Tilda Regina és Járó Odett Emma a 3/11. H osztály cukrász tanulói, felkészítő oktatójuk Hanuszik László Zsolt volt. Ezúttal is köszönjük a Marján Cukrászda felkészítésben való közreműködését!

Pincéreink Tóth Bernadett és Birkás Antal a 11.C osztály vendégtéri szaktechnikus tanulói, felkészítőjük Gál Miklós oktató volt. Köszönjük a Gál Tibor pincészet támogatását a felkészülésben!

Szakács versenyzőink Cseh Dávid Máté és Sárai István 12. A osztályos szakács szaktechnikus tanulók, felkészítőjük Károly Albert János oktató volt.

 

A szakmai zsűri értékelése alapján a tanulók jó eredményt értek el minden szakmában, amit a díjátadó ünnepségen, névre szóló oklevéllel és emlékéremmel jutalmaztak.

A legjobb húsétel kategóriában különdíjjal jutalmazta a zsűri a szakácsaink által elkészített ételt.

A versenyre megálmodott és a helyszínen elkészített menüsor a következő volt:

Menüsor:

Amuse-bouche (Sajtos kosárka, Tekert lazacos kanapé, Libamájas kalács)

Birsalmás batátakrémleves kápiapaprika- olajjal és almacsipsszel

Kelkáposztával és malachússal töltött kacsamellrolád bulgurral, csicsókapürével és szegfűgombamártással hozzá Gál Tibor Cabernet Sauvignon 2017

„Téli ízkavalkád” tányérdesszert

Cukrászok vereny munkái:

Pisztáciás kosár gyömbéres céklalekvárral, túrós céklahabbal

Kakaós-mézes lapok narancsos-bazsalikomos sülttökkrémmel, forraltborhabbal

Dísztorta

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


GOMBAVATÓ 2025

GOMBAVATÓ 2025

2025. február 14-én iskolánkban, a hagyományoknak megfelelően sorkerült a Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gombavatójára, melyen hét végzős osztály diákjai ünnepeltek együtt oktatóikkal, szüleikkel és vendégeikkel. Tanulóink táncokkal nyitották az ünnepséget, majd a köszöntő beszédek után 120 vizsga előtt álló diákra tűzték fel az utolsó év jelképét, a Sárváris Gombot.

2025. febr. 13.


Kezdetét vette a "Dobos 100" gasztronómiai verseny Budapesten

Kezdetét vette a "Dobos 100" gasztronómiai verseny Budapesten

Kezdetét vette a "Dobos 100" gasztronómiai verseny Budapesten a BGSzC. Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában, melyen a Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata is részt vesz.

2025. febr. 6.



Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium


Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3300 Eger, Pozsonyi u. 4-6.

Telefon: (+36) 20-858-3660

E-mail: szakkepzo@sarvarieger.hu

OM azonosító: 203035/005

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2024/000305


2025Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium