Kistermelői élelmiszer-előállító
Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A kistermelői élelmiszer-előállító egy összetett szakma. Egyesül benne több élelmiszeripari szakma. A kistermelő munkája során nem nagyipari módszerekkel készíti az élelmiszereket, hanem kis mennyiségben, az általa megtermelt nyersanyagokra építve. Tevékenysége során kiemelt figyelmet kell fordítania a kistermelőkre vonatkozó jogszabályok és az élelmiszerek előállítására vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírások betartására.
Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik a saját kisgazdaságukban szeretnének olyan termékekkel foglalkozni, amelyekre büszkék lehetnek, és minőségükkel elismerést szerezhetnek munkájuknak.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kezdeményezőképesség, elköteleződés, kézügyesség, ízérzékelés, felelősségérzet, kapcsolatépítés.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- közvetlenül ellátja a fogyasztót kis mennyiségű, általa megtermelt alaptermékkel vagy az általa betakarított, összegyűjtött, vadon termő alaptermékkel vagy az azokból előállított késztermékekkel;
- az élelmiszerbiztonság és a higiéniai előírások figyelembevételével a következő kistermelői feladatokat látja el: zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, húsfeldolgozás, sütőipari termékek előállítása, cukrász- és édesipari termékek előállítása, erjedésipari termékek előállítása, tejtermékek előállítása;
- szerződéseket, megállapodásokat, számlákat, egyéb okmányokat tölt ki;
- árubeszerzést végez;
- nyilvántartja a készleteket, bevételeket és kiadásokat.
ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
Várható képzési idő: 8 hónap Tervezett indítás dátuma: 2025.09.22. Tervezett befejezés dátuma: 2026.04.30. Képzés munkarendje: esti | Bemeneti feltételek:
|
Államilag támogatott, ingyenes az első kettő szakmajegyzékes szakmát tanuló számára (a korábban szerzett OKJ szakma nem számít másodszakmának)
Oktatás: az elméleti képzés az intézményben, a szakmai gyakorlat iskolai tanműhelyben
Oktatási napok: 3 hétköznap délután jelenléti oktatás + online órák órarend szerint
Beszámítás: a szakmai programban meghatározottak szerint, igazgatói döntés alapján (felmentési kérelem beadása szükséges)
Beiratkozás: jelentkezés beadása után, előzetes értesítés alapján személyesen az intézményben
Várjuk jelentkezését!
A képzésekről érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségeken:
Iskolatitkárság:
+36 20 858 36 60
felnottkepzes@sarvarieger.hu
szakkepzo@sarvarieger.hu