SZC logo

Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

OM kód: 203035/005 | 3300 Eger, Pozsonyi u. 4-6.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokJunior Főzőkonyha és Étterem, Omnia kávézóKRÉTA
Széchenyi 2020

Kistermelői élelmiszer-előállító

Kistermelői élelmiszer-előállító illusztráció

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A kistermelői élelmiszer-előállító egy összetett szakma. Egyesül benne több élelmiszeripari szakma. A kistermelő munkája során nem nagyipari módszerekkel készíti az élelmiszereket, hanem kis mennyiségben, az általa megtermelt nyersanyagokra építve. Tevékenysége során kiemelt figyelmet kell fordítania a kistermelőkre vonatkozó jogszabályok és az élelmiszerek előállítására vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírások betartására.

Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik a saját kisgazdaságukban szeretnének olyan termékekkel foglalkozni, amelyekre büszkék lehetnek, és minőségükkel elismerést szerezhetnek munkájuknak.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kezdeményezőképesség, elköteleződés, kézügyesség, ízérzékelés, felelősségérzet, kapcsolatépítés.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • közvetlenül ellátja a fogyasztót kis mennyiségű, általa megtermelt alaptermékkel vagy az általa betakarított, összegyűjtött, vadon termő alaptermékkel vagy az azokból előállított késztermékekkel;
  • az élelmiszerbiztonság és a higiéniai előírások figyelembevételével a következő kistermelői feladatokat látja el: zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, húsfeldolgozás, sütőipari termékek előállítása, cukrász- és édesipari termékek előállítása, erjedésipari termékek előállítása, tejtermékek előállítása;
  • szerződéseket, megállapodásokat, számlákat, egyéb okmányokat tölt ki;
  • árubeszerzést végez;
  • nyilvántartja a készleteket, bevételeket és kiadásokat.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

 

Várható képzési idő: 8 hónap
Tervezett indítás dátuma: 2025.09.22. 
Tervezett befejezés dátuma: 2026.04.30.
Képzés munkarendje: esti
 

Bemeneti feltételek:

  • Alapfokú iskolai végzettség
  • Foglalkozás-egészségügyi alkalmasság

 

Államilag támogatott, ingyenes az első kettő szakmajegyzékes szakmát tanuló számára (a korábban szerzett OKJ szakma nem számít másodszakmának)

Oktatás: az elméleti képzés az intézményben, a szakmai gyakorlat iskolai tanműhelyben

Oktatási napok: 3 hétköznap délután jelenléti oktatás + online órák órarend szerint

Beszámítás: a szakmai programban meghatározottak szerint, igazgatói döntés alapján (felmentési kérelem beadása szükséges)

Beiratkozás: jelentkezés beadása után, előzetes értesítés alapján személyesen az intézményben


Várjuk jelentkezését!

A képzésekről érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségeken: 
Iskolatitkárság:
+36 20 858 36 60
felnottkepzes@sarvarieger.hu 
szakkepzo@sarvarieger.hu


Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium


Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3300 Eger, Pozsonyi u. 4-6.

Telefon: (+36) 20-858-3660

E-mail: szakkepzo@sarvarieger.hu

OM azonosító: 203035/005

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2024/000305


2025Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium